Huisvesting en voeding van een konijn

konijnenEen konijn als huisdier wordt vaak vrij makkelijk over gedacht. Een hok, wat stro, en verder weinig werk. Ten eerste is het goed te bedenken dat een konijn wel 10 jaar oud kan worden. U zit er dus wel even aan vast. Er zijn tientallen verschillende rassen, van dwerg- tot reuzenkonijnen. Konijnen zijn zachtaardige dieren maar vooral de kleinere rassen kunnen wat bijterig en krabberig zijn.

Huisvesting

Konijnen hebben veel beweging nodig, het hok moet dus niet te klein zijn. Als u meer konijnen in een te klein hok houdt, kunnen de dieren elkaar zelfs flink toetakelen. Konijnen worden ook steeds vaker los in huis gehouden. Het zijn slimme beestjes en u kunt ze zindelijk maken en leren hun behoefte op een kattenbak te doen.

Voeding

Of het nu gaat om een konijn, een cavia, een hamster of een gerbil, elke diersoort heeft zijn eigen specifieke voedingsbehoeften. Wij adviseren de kwaliteits voeding Science Plan van Supreme Petfoods. De producten van Supreme Petfood zijn speciaal samengesteld om aan de unieke behoeften van elke soort kleine huisdieren te voldoen. Elke diervoeding van Supreme Petfoods is uitgebreid onderzocht, om er zeker van te zijn, dat het de juiste voeding biedt aan uw huisdier. Het resultaat is een unieke reeks diervoedingen voor huisdier eigenaren met een konijn, cavia, chinchilla, degoe, hamster, gerbil, rat, muis en fret.products_sel